Garmin Tactix Delta Solar Sapphire 5000 Kr. SOLGT

Garmin Tactix Delta Solar er en ny udgave af den allerede kendte Tactix Delta. I denne Solar edition er der kommet indbygget solopader i displayet, så uret kan lade op hele tiden, og derved opnår man endnu længere batterilevetider. Men ikke nok med det, så har Garmin for første gang knækket koden til at lave et ridsefast safirglas med solopladning, så Garmin Tactix Delta Solar er således det første Garmin ur nogensinde med Power Sapphire glass med solopladning. 

Herudover indeholder Garmin Tactix Delta Solar de samme fede outdoor-, militær- og sportsfunktioner som det oprindelige Garmin Tactix Delta
Garmin Tactix Delta Solar er et topklasses outdoor- og multisportsur, som også indeholder en række fede funktioner til militært brug. Tactix Delta Solar brillierer med sin eminente holdbarhed og overflod af fede funktioner til alt fra løb, triathlon og cykling til skiløb, fitness og militære aktioner. 

Garmin Tactix Delta Solar er i store træk en Fenix 6X Pro Solar (med solopadning) med en række forbedringer. 
Herunder kan du se, hvad der adskiller de to ure.

Forskellen på Garmin Tactix Delta Solar og Garmin Fenix 6X Pro Solar (følgende funktioner har Tactix Delta Solar, som Fenix 6X Pro Solar IKKE har)

 • Ridsefast Power Sapphire glas
 • Monteret med sort nylonrem (sort silikonerem medfølger også)
 • Stealth tilstand (stopper med at lagre og dele position og slukker for al trådløs kommunikation)
 • Night vision tilstand (kan ses med night vision briller)
 • Kill Switch (slet alt brugerhukommelse i uret med ét tryk)
 • Urskive i diamantlignende carbon (DLC belagt stål)
 • Vægt: 97 gram (Fenix 6X Pro Solar vejer 82 gram)

Udover ovenstående nye funktioner i Tactix Delta Solar, minder uret rigtigt meget om Fenix 6X Pro Solar og Fenix 6X Sapphire for den sags skyld. Tactix Delta Solar indeholder derfor alle de nyeste og mest avancerede funktioner, som findes i Garmins ure. 

Med Garmin Tactix Delta Solar får du: 

 • Batterilevetid på 66-148 timer med GPS og 24-120 dage dage uden GPS
 • Stort 1,4" display på 280x280 pixel
 • Ekspeditionsmode med 46-56 dages batterilevetid med GPS
 • Håndledspulsmåling under vand
 • Indbygget musikafspiller med Spotify
 • Fuldt europakort og navigation
 • Pistekort for over 2000 skisportsområder
 • Garmin Pay kontaktløs betaling
 • Aktivitetsmåler med søvnovervågning, stressregistrering og Body Battery energiniveau
 • Smartnotifikationer, vejrudsigt, kalender og mange andre smartwatch-funktioner
 • MTB Dynamics
 • Registrering af uheld og assistance-funktion

Tactix Delta Solar har samme størrelse som den største Fenix 6X model, som måler 51 mm. i diameter. Tactix Delta Solar er udstyret med et ridsefast power safirglas med indbygget solceller i glasset og urkassen er lavet i meget holdbare og slidstærke materialer, herunder en "NATO-style" sort nylonrem, så man selv kan vælge mellem den og silikoneremmen (medfølger også), som sidder på den "almindelige" Tactix Delta. Uret er testet efter den amerikanske MIL-STD-810 standard for holdbarhed. 

Taktiske militærfunktioner

Garmin Tactix Delta Solar er det ultimative ur til militær brug. Uret indeholder en række funktioner, som er til for at gøre livet lettere i felten. 

Stealth tilstand stopper med at lagre og dele GPS-positioner samt deaktiverer al trådløs kommunikation og forbindelser. 
Night vision tilstand gør det muligt at aflæse displayet med nattesynsbriller på. 
Kill Switch kan slette al brugerhukommelse i enheden med ét enkelt tryk. 
Jumpmaster er en aktivitetstilstand beregnet til faldskærmsudspring. Den beregner skærmudløsningstidspunkter, og hjælper dig til at navigere dig mod målet, mens man er i luften. 
Dobbelt positionsformat lader dig synkronisere din placering med andre ved at se både UTM (universal transverse mercator) og MGRS (military grid reference system) på samme skærm.
Waypointprojektion gør det muligt at gemme geografiske punkter, som senere kan bruges under navigation. 

Ekstrem lang batterilevetid med soloplader i skærmen og Power Manager

Batterilevetiden er blevet væsentligt forbedret i Tactix Delta Solar sammenlignet med tidligere versioner af uret. Det gælder både ved brug med GPS+GLONASS takket være den nye Battery Manager funktioner, som sørger for, at uret bruger batterikapaciteten mere effektivt, men gevinsten er lige så stor til hverdag uden GPS, hvor man får rigtigt meget gavn af solopladningen i uret. 

Med Garmin Tactix Delta Solar kan man forvente følgende batterilevetider: 

 • Smartwatch: op til 21 dage/24 dage med solopladning*
 • Batterisparer-urtilstand: op til 80 dage/120 dage med solopladning*
 • Gps: op til 60 timer/66 timer med solopladning**
 • Gps og musik: op til 16 timer**
 • Maks. Batteri gps-tilstand: op til 120 timer/148 timer med solopladning**
 • Ekspeditions-gps-aktivitet: op til 46 dage/56 dage med solopladning*

* solopladning ved antagelse af brug hele dagen med 3 timer om dagen udendørs i omgivelser med 50.000 lux
** solopladning ved brug udendørs i omgivelser med 50.000 lux

Med den spændende "ekspeditions-mode" kan man bruge uret med GPS i 56 dage i træk! Den ligger som en aktivitetsprofil på lige fod med "løb" og "cykling". Det er en funktion, som er beregnet til at tracke meget lange vandreture eller andre outdoor-aktiviteter over mange dage. Som udgangspunkt laver den et GPS-fix hver time, men kan også indstilles til 15, 30, 45 eller 75 min. mellem hvert GPS fixpunkt. Ved 60 min. GPS fix holder uret batteri i hele 46-56 dage - med GPS aktiveret! Når solen er gået ned, bliver GPS'en deaktiveret og pulsmåler, bluetooth samt aktivitetstracker er hele tiden slået fra for at opnå den imponerende lange batterilevetid. 

Som hverdagsur skal man forvente en levetid på 21-24 dage med almindeligt brug af aktivitetsmåler, smartnotifikationer og pulsmåling dagligt. Som noget nyt kan man vælge en "Battery Saver mode", hvor bluetooth, aktivitetsmåler, pulsmåler osv. bliver slukket; til gengæld kan uret holde helt op til 80-120 dage på én opladning! 

Med Power Manager får man selv større indflydelse på batterilevetiden under træning. Der findes tre forskellige modes; "Normal" hvor alle de vanlige funktioner, kort og pulsmåling er slået til, "Jacket Mode" hvor den optiske pulsmåler er slukket og til sidst "Max battery" hvor pulsmåler og kort er deaktiveret og lysstyrken i displayet er skruet helt ned. 

Ny og forbedret pulsmåler virker under vand

Garmin Tactix Delta Solar har fået en ny optisk pulsmåler, som virker under vand. Det er første gang, Garmin laver en optisk pulsmåler, som kan måle puls under vand ved eksempelvis svømning. 

Garmin Fenix 5 Plus Sapphire Sort 2000 Kr

Garmin Fenix 5X Plus Sapphire Black afløser Fenix 5X Sapphire og selvom der ikke er de helt store forskelle på Garmin Fenix 5 Plus Sapphire og Garmin Fenix 5 Sapphire, så har Garmin alligevel fundet en række lækre funktioner frem der gør Fenix 5 Plus serien til et af de bedste og mest innovative uret på markedet.

Fenix 5X Plus Sapphire Black
Fenix 5X Plus holder fast i størrelsen på 51mm i diameter og er forsat samme størrelse som den ny forrige model Fenix 3. Fenix 5x Plus findes kun i én enkelt version med sapphire glas. I forhold til Garmin Fenix 5x, er Fenix 5x plus blevet lidt mørkere i designet, og minder meget om Fenix 5 Plus Sapphire Black. Som det eneste ur har Fenix 5x Plus indbygget en iltmætningssensor - mere om det senere i denne tekst.

De nye features i Fenix 5X Plus serien er:

 • Musikafspiller med Spotify og MP3 filer
 • Redesignet bezel og urskive
 • Europæisk topografisk kort i ALLE udgaver af Fenix 5 Plus
 • Garmin Pay (Trådløs betaling)
 • Iltmætningssensor (Kun i Fenix 5X Plus)
 • Længere batteritid  (Kun i Fenix 5X Plus)
 • Galileo satellit modtagelse
 • Heatmaps ruteplanlægning
 • Rute roulette funktion
 • Forbedret navigationsvisning

Generelt
Fenix 5X Plus Sapphire er et lækkert multisportsur til løb, multisport, triathlon og fritid med indbygget optisk pulsmåler og skridtæller. Uret afløser Garmin Fenix 5, og uret har sportsprofiler til næsten alt så som løb, cykling, roning, paddleboard, spinning, løb på løbebånd, golf, surfing svømning (åbent vand og pool), triathlon, vandring, skiløb og mange mange flere, og uret er sammen med det flotte design derfor velegnet til både hverdag, outdoor og alt slags sport.

Fenix 5X Plus Sapphire er størrelsesmæssigt det største ur i Fenix 5 Plus serien og uret måler 51 mm. i diameter, hvilket er 4 mm. større end Fenix 5 Plus. 

Batteritiden på Fenix 5X+ er op til 20 dage som alm. ur, op til 70 timer med GPS aktiveret. Batteritiden er meget afhængig af hvor ofte man ønsker GPS positionen opdateret, ligesom brug af baggrundslys, bluetooth, musik, vibratoralarm, smartnotifikationer osv. er afgørende for hvor længe uret holder strøm. Modtager man fx  25 opkald og 50 smsér hver dag, ja så vil batteritiden være kortere end hvis man modtager 2 opkald og 5 SMSér.

Displayet i Fenix 5X Plus er uændret ift. Fenix 5X, og  240x240 pixel med 64 farver. Det sikrer et knivskarpt og flot billede under alle forhold.

Den optiske pulsmåler i håndleddet er uændret, ligesom Fenix 5X Plus også har gyroskop, barometrisk højdemåler, stravasegmenter til løb og cykling.

Resten af vores beskrivelse af Fenix 5X Plus vil fokusere på de nye funktioner i Fenix 5X Plus, og læs derfor gerne beskrivelsen af Garmin Fenix 5X HER - Fenix 5X Plus indeholder også alt hvad der er indeholdti Fenix 5X.

Redesignet bezel og urskive
Garmin har nænsomt redesignet Fenix 5X Plus, og specielt Bezellen og urskiven er ændret. Uret har fået en mere ekslusivt udseende, og redesignet løfter den samlede oplevelse af uret som ekslusivt hverdags- og træningsur.

Europæisk topografisk kort i ALLE udgaver af Fenix 5X Plus
Alle urene i Fenix 5X Plus er udstyret med et topografisk europakort. Det er samme kort som var i Fenix 5x, men denne kortfunktion er nu ikke længere forbeholdt 5x urene, men både Fenix 5s Plus, Fenix 5 Plus og Fenix 5x plus.

Kortet gør det muligt at navigere direkte på uret med ruter lavet på, ligesom Fenix 5X Plus har arvet mange af vejvisningsfunktionerne fra de populære Edge cykelcomputere. Der er således mulighed for at få foreslået 3 forskellige ruter baseret på en ønsket distance til både løb og cykling, og man kan samtidig vælge hvilken kompasretning som ruten skal gå i (nord, syd, øst, vest). Det er desuden muligt at navigere efter bestemte adresser, positioner, gemte ruter eller downloadede ruter. Samtidig er navigationsvisningen forbedret ift. den som var i Fenix 5X.

Topo Danmark PRO V4 kort som tilkøb

Selvom Garmin kalder det indbyggede kort for et topografisk kort, så anbefaler vi at tilkøbe Pulsure.dk's opgradering til Topo Danmark V4 kortet, som har yderligere detaljerede informationer om bygninger, højdekurver og flere mindre stier og grusveje.

Det topografiske kort er optimeret til brug i Garmin´s enheder, hvor det specielt for MTB brugere, trailløbere og vandrere, vil give helt nye muligheder - mange små spændende skovstier er med på kortet, og det betyder at outdoor-folket får helt nye muligheder for planlægning af ruter - Ligeledes kan man se højdekurver på kortet, således du altid præcist kan se hvor du befinder dig.
Kort opgraderingen koster DKK 400,- og kan vælges som tilkøb til uret. Bemærk venligst at Topo Danmark V4 kortet ikke kan opdateres. Du kan se forskellen på standardkortet i uret og det Topo Danmark Pro V4 kort, der kan tilkøbes (standardkort til venstre og Topo Pro kort til højre):

Del siden